Honeywell EvoColor, avagy 1 hónap tapasztalata

Már több, mint egy hónapja lecseréltem a régi EvoTouch központot az új EvoColor-ra (a HR80-as radiátor fejeket is cseréltem az új HR92EE-re), így eljött az ideje, hogy megosszam tapasztalataimat erről az első együtt töltött időszakról.

Tapasztalatok, észrevételek:

Evocolor 2Első és legfontosabb, hogy a zónánkénti hőmérséklet szabályozás megtartotta pontosságát, nálam most is maximum 0,5°C a legnagyobb eltérés, ez is csak a felfűtési időszakban tapasztalható, mert véleményem szerint az öntanuló funkciót némiképpen becsapja a kazán saját időjárásfüggő vízhőmérséklet szabályozása (valószínűleg fix fűtési vízhőmérséklet mellett tökéletesen pontos lenne). Az új radiátor fejek (HR92EE) a régihez képest valamivel halkabban teszik a dolgukat, illetve a hangszínük is kicsit más lett. Persze engem a régi sem zavart, még éjjel a hálószobában sem, de az új fejek szerintem ilyen téren jobbak lettek, egy idő után már észre sem lehet venni, hogy dolgoznak. Kicsit változott a dizájn, állítható lett a kijelző, illetve már ennek a kijelzője is kapott háttérvilágítást és ami még jobb, hogy a központtal ellentétben ennél már választható a magyar nyelv is.

Nagyon jó lett az új kijelző is (és itt nem kifejezetten a színes kijelzőre utalnék elsősorban, bár nem elhanyagolható a fejlődés ezen a téren sem) ami modern, letisztult formában jeleníti meg a fűtési rendszer összes fontos adatát. További nagy előnye az új kijelzőnek, hogy készenléti üzemmódban is hasznos adatokat tudunk leolvasni a készülékről még sötétben is, amire az elődje alkalmatlan volt (én pl. nagyon jó kis éjjeli órának használom). Pár apró hiányosság azért becsúszott a tervezőknél, mert a képernyők lapozása csak a képernyőn található nyilak segítségével lehetséges, míg hála a mai “okos” telefonoknak nem igazán erre áll rá az ember keze… A készülék jelenleg még nem tud magyarul, de az elődjéhez hasonlóan ehhez is el fog készülni idővel a magyarítás.

evotouch app 3Nagyon időszerű volt a mai világban megoldani a telefonról történő kezelését is a rendszernek, és örömmel jelentem működik!!! Kíváncsiságból sok mindent igyekeztem megváltoztatni és szinte az összes funkció elérhető telefonról is. A telefonos alkalmazás a ma oly divatos minimalista stílust képviseli, ami nekem összességében nagyon tetszik, jól átlátható és kezelhető. Sajnos Magyarország még mindig nem tartozik Nyugat-Európához, mert sok más gyártóhoz hasonlóan itt is kénytelenek vagyunk csalni, és a regisztrációnál egy országgal nyugatabbi “lakcímet” megadni, illetve az alkalmazás sem tud magyarul, de remélhetőleg ez is változni fog idővel.

A rendszer működésével kapcsolatban sok változást nem tapasztal az ember… fűtési rendszereknél szinte minden lehetséges fűtési szituáció kezelésére alkalmas az új EvoColor. A szinte annak szól, hogy bár a használati melegvíz szabályzásra az elődjéhez hasonlóan alkalmas, de a mai napig nem sikerült a HMV cirkulációs szivattyú vezérlését beletenni a programjába, pedig ez is ugyanúgy a fűtési rendszer része, amit szerintem hozzám hasonlóan a többi felhasználó is szeretne egy felületről/alkalmazásból vezérelni… Mivel ez tényleg csak programozási kérdés, így nagyon remélem, hogy a fejlesztőknek is eszébe jut egy ilyen alap funkció integrálása egy szoftverfrissítés keretében és akkor mondhatjuk, hogy fűtési rendszerünk szabályozására egy tökéletes megoldást ad nekünk a Honeywell ezzel a termékkel.

Összegzés:

Összességében nagyon elégedett vagyok az új termékkel, még az apró, a későbbiekben remélhetően javításra kerülő hiányosságok ellenére is, bátran merem ajánlani mindenkinek. A kezelése a letisztult és átgondolt felületnek köszönhetően könnyen áttekinthető, kezelése nagyon egyszerű. Ezen a  téren érezhető igazán a fejlődés az előd modellhez képest. A működésében a Honeywell-től megszokott és egyben elvárt magas minőséget kapjuk. Egy ilyen rendszerrel tökéletesen az igényeinkhez tudjuk igazítani a lakásunk/házunk fűtését, mindezt a lehető leghatékonyabb energiafelhasználás mellett.

Ha most értékelnem kellene, akkor egy 8,5/10-et adnék, mivel ebben a termékben egy szinte tökéletes megoldást kapunk a fűtési rendszerünk szabályozására, amennyiben megoldják a cirkulációs szivattyú vezérlést akkor ez 9,5/10 lesz… ha ezt még magyarul is fogja tudni, illetve végre trükközés nélkül tudjuk majd regisztrálni a rendszerünket az internetes eléréshez, akkor mehet rá a 10/10.

És akkor jöjjön egy kis akció is a végére!

Amennyiben nálunk rendeli meg az új Honeywell EvoColor rendszerét, akkor Budapest és annak 30km-es körzetében levesszük az Ön válláról a telepítés és beüzemelés terhét és mindezt ingyenesen megcsináljuk Önnek!
Ez az akciónk 2015. október 15-ig tart.